Interview: Buitenwerkplaats in Starnmeer

In deze nieuwe rubriek lichten we periodiek een vergaderlocatie uit om meer te weten over de mensen achter de locatie. Wat drijft hen? Wat maakt hun vergaderlocatie bijzonder? In dit interview met Vergaderlocaties.nl vertellen Dagobert en Maud over Buitenwerkplaats. Lees het verhaal over deze bijzondere locatie en waar ze zich als vergaderlocatie voor inzetten.
 

Welke 3 kernwoorden passen bij uitstek bij jullie vergaderlocatie?

“Ontdekken. Idealen. Creatief.”


Waarom kiezen mensen voor jullie vergaderlocatie? En wat maakt jullie vergaderlocatie bijzonder?

“De werkruimtes hebben uitzicht en ze zijn sfeervol, licht en rustig. Ruimte om na te denken, te verdiepen. Goede verzorging en een persoonlijke, hartelijke sfeer. Er is voldoende gelegenheid om buiten te kunnen werken.”


Waarom komen bedrijven bij jullie terug? Wat zeggen bedrijven hier zelf over?

“Mensen vinden bij ons de ruimte om te kunnen denken en tot nieuwe inzichten te komen, op slechts een half uur van Amsterdam.

Op de Buitenwerkplaats wordt je gestimuleerd je horizon te verbreden en bewust te werken aan de toekomst. De plek waar het nieuwe begint.”


Wat is het meest bijzondere event dat bij jullie is georganiseerd?

“Symposium jubileum ‘Vrienden van de Stolp’. Een middag met sprekers, een troubadour, feestelijke taart en een tentoonstelling. In de avond lekker eten en ademloos in een kring om naar persoonlijke verhalen te luisteren, een pubquiz en een vuurschaal ter afsluiting. Een heel goede sfeer en zeer passend, aangezien wij ook een stolpboerderij zijn!”

Wat was jullie voornaamste drijfveer om als vergaderlocatie te beginnen?

“Wij gunnen het eenieder die hard werkt in de stad om af en toe even het chaotische ritme te verlaten en na te denken over de toekomst: kan het beter / mooier / schoner?”


Zetten jullie je ergens bijzonder voor in? (zoals innovatie, duurzaamheid en/of MVO)

“Creativiteit is een motor voor ons en voor onze klanten: de frisse blik van de kunstenaarsmind toelaten in je werk. De kunst omarmen als onderdeel van ons bestaan.

Duurzaamheid is een belangrijke drijfveer van ál ons handelen. Op een ongedwongen en aanstekelijke manier houden we rekening met onze omgeving, de natuur, mensen en het milieu.”


Wat zijn jullie plannen en wensen voor de toekomst?

“Wij gaan ons meer focussen op creativiteit in het werkproces en zelf een actievere rol spelen in het faciliteren van creatieve evenementen, meerdaagse producties en bijeenkomsten. Er is nog één bouwval op ons terrein; deze moet de komende jaren worden omgebouwd naar een creatieve werkplaats. Daardoor ontstaat in het huidige gebouw ook meer plek voor overnachtingen.

We willen nog meer dan nu een ecologische kenniscluster worden, waar alle informatie te vinden is over duurzaam bouwen, ecologisch tuinieren en natuurlijke voeding.”


Waar vraagt de markt volgens jullie op dit moment om, zien jullie bepaalde trends?

“Wij zien een toename in het bewustzijn over voedsel, op persoonlijk vlak (dieetwensen) maar ook op de effecten van onze voedselproductie op onze omgeving, de bodem en het klimaat. Daarnaast zien we ook een toename van het aantal meerdaagse trainingen.”


Wil je nog meer weten over Buitenwerkplaats of een bijeenkomst boeken bij deze bijzondere locatie?
Kom vrijblijvend in contact via: https://www.vergaderlocaties.nl/Buitenwerkplaats+Starnmeer.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *