Interview: Duurzame vergaderlocatie Humanity House in Den Haag

In deze nieuwe rubriek lichten we periodiek een vergaderlocatie uit om meer te weten over de mensen achter de locatie. Wat drijft hen? Wat maakt hun vergaderlocatie bijzonder? In dit interview met Vergaderlocaties.nl krijgen we een inkijkje in de vergaderlocatie Humanity House in Den Haag. Lees het verhaal over deze bijzondere locatie en waar ze zich voor inzetten. 

Welke 3 kernwoorden passen bij uitstek bij jullie vergaderlocatie?

“Informeel, inspirerend, vrede & recht.”

Waarom kiezen mensen voor jullie vergaderlocatie? En wat maakt jullie vergaderlocatie bijzonder?

“Mensen kiezen voor onze vergaderlocatie grotendeels vanwege onze thematiek. Deze humanitaire thematiek is ook doorgevoerd in onze vergaderzalen onder andere door kunstwerken en tentoonstellingen. Daarnaast geef je jouw bijeenkomst extra betekenis door het te combineren met een bezoek aan ons museum of een gesprek met een (ex)vluchteling. Tot slot werken we met een divers en inspirerend team met diverse (culturele) achtergronden.”

Waarom komen bedrijven bij jullie terug? Wat zeggen bedrijven hier zelf over?

“In 2019 ontvingen we van een onafhankelijke vakjury de derde prijs bij de Nationale Meeting Awards. Hiermee staan we in de top 3 van beste meeting- en eventlocaties tot 100 personen in Nederland, die uitblinken in kwaliteit, gastervaring en ondernemerschap. Ook dit jaar zijn we weer genomineerd.

Verder krijgen we in onze reviews terug dat het informele en duidelijke contact prettig is. Ook valt de catering (Juni Catering) erg goed in de smaak en zijn ze te spreken over de (unieke) ruimtes, ons terras en het museum als toevoeging op hun bijeenkomst.”

Wat is het meest bijzondere event dat bij jullie is georganiseerd?

“Wekelijks staan er bij ons bijzondere publiekelijke en gesloten evenementen op de agenda. Voor een kijkje in ons archief kun je hier terecht.”

Wat was jullie voornaamste drijfveer om als vergaderlocatie te beginnen?

“Als stichting zijn wij erg afhankelijk van onze eigen inkomsten, waaronder de inkomsten vanuit onze evenementen, het museum en onze educatieve programma’s. Daarnaast worden wij gesubsidieerd en vragen wij fondsen aan, echter zijn deze inkomsten niet voldoende om ons bestaansrecht zeker te stellen. Daarom zijn de inkomsten uit o.a. de zaalhuur voor ons van groot belang.”

Zetten jullie je ergens bijzonder voor in? (zoals innovatie, duurzaamheid en/of MVO)

“Duurzaamheid is één van onze uitgangspunten. Humanity House werkt samen met ‘Juni Catering’. Juni streeft naar een wereld zonder voedselverspilling. Samen met partner ‘Instock’ worden kilo’s groenten en fruit gered en verwerkt in frisse salades, warme gerechten en kleurrijke spreads. Juni werkt ook met ‘Lekker Brood’. Lekker Brood is een 100% biologische bakkerij die wordt gerund met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Daarnaast werken we met kleine flesjes sap in plaats van grote flessen (in verband met het no waste principe), hebben we statiegeld op onze frisdranken, lichtsensoren in de wc’s, zijn alle producten biologisch en kunnen gasten overgebleven broodjes of wraps van de lunch meenemen door de meeneemzakjes die aan onze buffetten hangen.

Begin april start er een nieuwe medewerker die consultant is geweest op het gebied van duurzaamheid dus met hem erbij in het team hopen we nog meer slagen te kunnen slaan op het gebied van duurzaamheid.”

Wat zijn jullie plannen en wensen voor de toekomst?

“Nog meer focus op duurzaamheid en diversiteit. Daarnaast willen we onze thematiek nog beter doorvoeren in onze vergaderzalen. Verder zijn we druk met het ontwikkelen van nieuwe eigen en educatieve programma’s.”

Waar vraagt de markt volgens jullie op dit moment om, zien jullie bepaalde trends?

“Duurzaamheid, diversiteit en biologisch.”

Wil je nog meer weten over Humanity House in Den Haag of een bijeenkomst boeken bij deze bijzondere locatie?
Kom vrijblijvend in contact met deze prachtige vergaderlocatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *