Interview: Vergaderlocatie De Vergaderfabriek in Teuge

In deze nieuwe rubriek lichten we periodiek een vergaderlocatie uit om meer te weten over de mensen achter de locatie. Wat drijft hen? Wat maakt hun vergaderlocatie bijzonder? In dit interview met Vergaderlocaties.nl krijgen we een inkijkje in de vergaderlocatie De Slaapfabriek en De Vergaderfabriek in Teuge (regio Apeldoorn). Lees het verhaal over deze bijzondere locatie en waar ze zich voor inzetten. 
 

Welke 3 kernwoorden passen bij uitstek bij jullie vergaderlocaties?

“Beleving, exclusief voor kleine gezelschappen en het eerste 3D-geprinte vergaderlocatie van Europa.”


Waarom kiezen mensen voor jullie vergaderlocaties? En wat maakt jullie vergaderlocaties bijzonder?

“Onze locatie wordt geboekt omdat de gasten exclusief op locatie zijn. Er zijn geen andere gasten. Toen De Vergaderfabriek er nog niet was konden we geen ‘dagvergaderingen’ aanbieden. De Slaapfabriek kan als subruimte gebruikt worden en geboekt worden voor meerdaagse trainingen en om te overnachten.

Onze vergaderlocatie is rond en voelt heel veilig, de akoestiek is prettig en men hoeft niet hard te praten om elkaar goed te verstaan. Het is geschikt voor kleine gezelschappen tot maximaal 24 personen, maar ook met 12 personen is het heel fijn om hier te zijn.

Met elkaar ervaar je de unieke sfeer zowel buiten als binnen. De gasten kunnen de sterke combinatie van videoprojectie rondom, geluid, smaak- en later ook nog geursensaties beleven. Dit is een nieuwe manier van denken, trainen en ideeën uitwisselen.

Na een heerlijke nachtrust in De Slaapfabriek geniet je van het ontbijt en ontwaak je met een frisse mindset. De Slaapfabriek beschikt over 12 eigentijdse design hotelkamers en een grote gemeenschappelijke ruimte met loungehoek en keuken. De glazen pui zorgt voor veel daglicht. Daarnaast loopt binnen naadloos over in buiten, waar een heerlijk terras tot de beschikking staat.”


Waarom komen bedrijven bij jullie terug? Wat zeggen bedrijven hier zelf over?

“Gasten zeggen hier zelf over: de vergaderruimte was super. Een prachtige ronde vorm waarop we meerdere malen onze presentatie konden afbeelden. En zelfs nog een prachtige achtergrond konden creëren. Het eten en drinken was heel goed geregeld. We hadden alles tot onze beschikking en er werd zelfs nog op taart getrakteerd door de gastvrouw!

Succes hebben we in De Slaapfabriek. Het is een geweldig warme ambiance met heerlijke verwennerijen voor de interne mens een super hartelijke gastvrouw die altijd even tijd heeft voor een praatje of om de techniek te helpen oplossen als je het zelf niet weet.

De sfeer is warm en uitnodigend en dit geeft energie bij onze sales trainingen maar ook bij onze soft skill trainingen. Sommige kandidaten blijven de avond ervoor slapen en ook hier horen we mooie complimenten over. Het is altijd weer een feestje om te mogen trainen in De Slaapfabriek en nu ook de beschikking hebben over De Vergaderfabriek!”


Wat is het meest bijzondere event dat bij jullie is georganiseerd?

Wij hebben met ons 5-jarig bestaan een weekend weggegeven voor KIKA. Zes gezinnen mochten bij ons overnachten met kinderen die een hersentumor hadden (hebben).

We hebben die families een weekend gegeven om nooit meer te vergeten. Hiervoor had ik de kinderen gevraagd: vertel me jouw droom. Mijn missie is droom niet je leven, maar leef je droom en ik wilde graag weten wat hun droom zou zijn.

Ze zijn van vrijdag t/m zondag volledig in de watten gelegd. Met massages, hummerlimo’s, minigolf, barbecue, rondvlucht op het vliegveld, ralley door de kroondomeinen, clowns en als afsluiting was er een speciale fotoshoot (compleet met visagie en kapsters). Ook de broertjes en zusjes mochten in het zonnetje staan, dus die hebben we ook in de watten gelegd. Het was een weekend om nooit meer te vergeten.”

Wat was jullie voornaamste drijfveer om als vergaderlocatie te beginnen?

Je vraagt je vast af waar mijn passie vandaan komt? Ik heb inmiddels ruim 30 jaar ervaring in de horeca op gedaan zowel in binnen- als buitenland. Ik ben begonnen bovenop de Gotthard als meisje van 18 zonder enige horecaervaring. Vervolgens heb ik enkele seizoenen in Zwitserland gewerkt.

Na Zwitserland ben ik naar Duitsland verhuisd. Zo had ik een tijdlang een eigen zaak (café restaurant) in Zuid-Duitsland. 

Voordat ik met De Slaapfabriek begon was ik manager van een congrescentrum wat ik van begin af aan heb opgezet. In het begin was het de bouwbegeleiding en interieurzaken en daarna de operationele kant van het runnen van het congrescentrum.

Ik heb dit met enorm veel liefde en plezier gedaan. Op een gegeven moment was ik er klaar voor en zei ik tegen mezelf als ik het nu niet doe, doe ik het nooit. Met als gevolg dat ik mijn baan heb opgezegd en begon met De Slaapfabriek. Die ruime ervaring komt nu goed van pas.

Maar wat is De Slaapfabriek eigenlijk? Ik omschrijf het eigenlijk altijd zo: het is een groot huis wat op verschillende manieren gebruikt kan worden, van losse overnachting (even een nachtje weg met elkaar) tot familie- en vriendenweekenden.

Het is ook heel geschikt voor trainingen en vergaderingen. Ik noem het vaak een soort “broedplaats” waar nieuwe dingen ontstaan, gebeuren en verbindingen worden gelegd. De locatie biedt plaats aan zakelijke groepen met overnachting.

Er zijn 12 kamers, met elk een eigen thema: New York is één van de wereldsteden die Arvid, Kim en ik ooit nog eens hopen te bezoeken. Ik bied onze gasten een bijzondere overnachtingsplek, een heerlijk ontbijt en een keur aan ontspanningsmogelijkheden in de omgeving.

Het is ook mogelijk De Slaapfabriek in zijn geheel af te huren zonder mij erbij, voor bijvoorbeeld een training, een familieweekend of een vergadering met overnachting. Ik kan alles regelen of de gast regelt alles volledig zelf. Er is een ruime open keuken in de ontbijtruimte. De tuin biedt de mogelijkheid om te barbecueën. Daarnaast is het verzorgen van kookworkshops ook mogelijk, kortom de gast kan het gewoon aangeven.

En nu dan De Vergaderfabriek… Sinds september 2019 zijn we begonnen met het verhuren van onze nieuwe vergaderlocatie De Vergaderfabriek. Dit is de eerste 3D-geprinte commerciële vergaderlocatie van Europa en staat pal naast De Slaapfabriek.

Ik was op zoek naar een mogelijkheid om ook dagvergaderingen te kunnen houden en dat lukte niet alleen met De Slaapfabriek. Dus wilde ik graag een extra ruimte erbij, dit moest dan niet iets standaard zijn maar heel bijzonder.

We (mijn man en ik) hebben gekozen voor 3D-betonprinten en een ronde vorm. Rond omdat dit door veel trainers werd bevestigd als fijne ruimte om in te trainen. Het biedt veiligheid en het is gelijkwaardig. Daarnaast vonden we het ook belangrijk dat de binnenkant in het verhaal werd meegenomen. Vandaar de keuze van rondom projecteren. Door middel van beamers die in de ruimte hangen kun je de omgeving aanpassen, zo kan dat bijvoorbeeld Bali zijn maar ook de Veluwe, muziek regel je via Spotify of je eigen playlist en in de toekomst gaan we ook nog werken met geuren.”


Zetten jullie je ergens bijzonder voor in? (zoals innovatie, duurzaamheid en/of MVO)

“Onze locatie is heel duurzaam. De vergaderruimte is 3D-betongeprint en het materiaal kan weer opnieuw worden gebruikt, de isolatie is gemaakt van biokorrels, de stoelen zijn gemaakt van gerecyclede petflessen, de wanden zijn gestukt met hennep en kalk en het plafond zijn gerecyclede kranten. Het “groene” dak bestaat uit diverse planten die samengesteld worden door de Stichting Roof Update met green tot colour concept. Zij werken ook mee aan het behoud van de bijen en vlinders.”


Wat zijn jullie plannen en wensen voor de toekomst?

“We hopen dat we al onze ideeën, plannen en dromen wat betreft beleving zoals in De Vergaderfabriek (d.m.v. beeld, geluid en geuren) kunnen doorvoeren in de hotelkamers. We willen nog graag zonnepanelen op het dak en uiteindelijk ook elektrisch rijden.”


Waar vraagt de markt volgens jullie op dit moment om, zien jullie bepaalde trends?

“Kleinschaligheid, tijd voor elkaar, goede voorzieningen zoals wifi, beleving etc. Daarnaast is men ook op zoek naar persoonlijke aandacht, Gratis parkeren is ook niet onbelangrijk en men wil graag de natuur in kunnen.”


Wil je nog meer weten over De Vergaderfabriek en De Slaapfabriek in Teuge of een bijeenkomst boeken bij deze bijzondere locatie?
Kom vrijblijvend in contact met deze prachtige vergaderlocatie.

Foto’s: Raymond Buiter van Mediavisie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *